COVIC: DATOTEKE ZA SVAKO NESTALO LICE

Izvor: B92

Petak, 03.08.2001.

17:48

Default images
Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Koordinacionog centra za Kosovo Nebojsa Covic izjavio je da ce to drzavno telo izraditi datoteke za svako nestalo i kidnapovano lice nealbanske nacionalnosti. U izjavi novinarima u Vladi Srbije, Covic je rekao da ce te datoteke biti javne i da ce sadrzati sve podatke o nestalim i kidnapovanim licima. Povodom izbora generalnog sekretara Socijalisticke partije Srbije Zorana Andjelkovica za clana Koordinacionog centra za Kosovo, Covic je kazao da on nije insistirao na takvom kadrovskom resenju, ali da je dobio uveravanja da su socijalisti na tom podrucju realnost, te da treba ostaviti iza sebe uskostranacke interese. On je podsetio da je predsednik Privremenog izvrsnog veca za Kosovo i Metohiju i dalje g. Andjelkovic. ''Ja nemam nikakav problem oko toga - svako ce imati priliku da pokaze sta ume da radi. Ja mislim da oni imaju veliko iskustvo bez obzira sto su napravljene velike greske'', rekao je Covic.

Nebojsa Covic je najavio skori sastanak sa sefom UNMIK-a Hansom Hakerupom kako bi mu predstavio plan resavanja krize u pokrajini. Kako B92 nezvanicno saznaje Covic bi u subotu trebalo da otputuje na Kosovo da bi se najverovatnije sastao sa Hakerupom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: