Putarina od sutra skuplja 18 odsto

Putarina za domaća vozila sutra poskupljuje 18 odsto, rečeno je u "Putevima Srbije".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.02.2008.

16:43

Default images

Putarina za domaća vozila nije povećavana od 1. jula 2006, kada je poskupela 20 odsto, a odnos između cena putarina za domaća i strana vozila pre povećanja bio je 1:1,6. Javno preduzeće "Putevi Srbije" poslalo je zahtev za povećanjem cena putarina za domaća vozila 21. decembra 2007.

Tendencija je da se cene putarine izjednače za sva vozila, odnosno da se ukinu dvojne tarife, a dinamika izjednačavanja cena će zavisiti od ekonomskih kretanja u Srbiji, naveli su u tom preduzeću.

Izjednačavanje cena putarine zahtevaju i Evropska unija i međunarodne finansijske institucije, odnosno ugovori o kreditima sa evropskim bankama.

Na deonici od Beograda do Niša putnička vozila sa domaćim tablicama plaćaće putarinu 730 dinara, a šleperi 4.390 dinara, a od Beograda do Šida putarina za putnička vozila biće 340 dinara, a za šlepere 2.050 dinara.

Godišnji prihod "Puteva Srbije" od naplate putarine u protekloj godini bio je 14,5 milijardi dinara, prihod od akciza iznosio je 5,3 milijarde dinara, a od komercijalnih taksi 0,7 milijardi dinara.

Ti prihodi se, kažu nadležni, koriste za osnovne delatnosti "Puteva Srbije" - održavanje i zaštitu državnih puteva prvog i drugog reda, kojima se omogućava nesmetano i bezbedno odvijanje saobraćaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: