Uhapšen vlasnik kafića "Laundž"

MUP je saopštio da su danas uhapšeni vlasnik i konobar kafića "Laundž" iz Novog Sada, zbog teških dela protiv opšte sigurnosti.

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2008.

19:02

Default images

Policija je uhapsila vlasnika i konobara novosadskog kafea "Laundž", u kojem je u požaru stradalo osam mladih ljudi, Tamaša K. (1979) i Srđana B. (1974), obojica iz Novog Sada, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. U saopštenju se navodi da su njih dvojica osumnjičeni za nepoštovanje zakonskih uslova zaštite od požara.

Tamaš K. i Srđan B. osumnjičeni su za teška dela protiv opšte sigurnosti, u vezi sa krivičnim delom izazivanja opšte opasnosti - saizvršilaštvom.

"Osumnjičeni su, kao odgovorna lica, u kafe baru 'Laundž' u Novom Sadu obavljali ugostiteljsku delatnost od decembra 2004. godine, bez dobijene prethodne saglasnosti nadležnih inspekcija u prostoru koji je bio stambeni, suprotno odredbama Zakona o zaštiti od požara.

Tom prilikom oni nisu poštovali uslove predviđene zakonskim i podzakonskim aktima i obezbedili mere zaštite od požara", piše u saopštenju.

Navodi se i da "policija nastavlja rad na utvrđivanju eventualne odgovornosti i drugih lica".

U požaru koji je 17. februara izbio u tom kafeu poginulo je osam mladih ljudi, a dvoje je zadobilo teške telesne povrede, a u Novom Sadu je proglašena trodnevna žalost.

Policija je istog dana uhapsila Miloša M. (21), osumnjičenog da je podmetnuo požar, i Bojana K. (22), osumnjičenog za pomoć izvršiocu posle učinjenog krivičnog dela.

Sahrana sedmoro stradalih u požaru bila je danas u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: