Nastavljena istraga za "Bukovicu"

Pred Višim sudom u Bijelom Polju danas je, u okviru istrage, saslušan jedan od oštećenih u slučaju Bukovica.

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2008.

18:26

Default images

Istražni sudija tog suda Milorad Smolović ranije je saslušao sedam osumnjičenih, rezervista bivše Vojske Jugoslavije i lokalnih policajaca, koji se sumnjiče da su 1992. godine i 1993. godine počinili zločin protiv čovečnosti u Bukovici.

Prema evidenciji Udruženja prognanih Bukovčana, na području Bukovice ubijeno je šest građana, oteto 11, a oko 70 je pretrpelo razne oblike tortura, proterano je 90 porodica sa 270 članova, a posle toga je zapaljeno osam njihovih kuća i džamija u selu Planjsko.

Smolović je rekao da je polovinom januara naredio pljevaljskoj policiji da identifikuje više ljudi čija se imena navode u zahtevu za istragu, a čije adrese nisu poznate.

On je naveo da se jedan od njih danas odazvao i da je taj čovek saslušan u svojstvu svedoka, dok je drugi čovek javio da ne može da dođe zbog bolesti, što je Smolović uvažio.

Smolović je kazao da ne može da saopšti detalje iz istrage "zbog pečata državna tajna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: