Rešenje o pritvoru Marka Miloševića

Opštinski sud u Požarevcu doneo je rešenje kojim se Marku Miloševiću, koji se nalazi na nepoznatoj adresi, određuje pritvor.

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2008.

14:04

Default images

Na osnovu rešenja od 19. februara, pritvor se Marku Miloševiću, sinu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, određuje na period od dva meseca, od dana i časa lišenja slobode. Rešenje je doneto na predlog advokata trojice "otporaša" koji pred Opštinskim sudom tuže Marka Miloševića za nanošenje teških telesnih povreda u incidentu ispred požarevačkog kafea "Pasaž" 2000. godine.

Jedan od "otporaša", Momčilo Veljković kaže da je naredni korak raspisivanje poternice protiv Marka Miloševića.

On očekuje da će nakon rešenja o pritvoru, država preuzeti gonjenje što je ranije zatraženo od ministra pravde, Dušana Petrovića.

"Čim je sud prihvatio osnovanost naših optužbi i odredio pritvor, to je još veća mogućnost da republičko tužilaštvo po principu subordinacije naredi nižem tužiocu da preuzme gonjenje po službenoj dužnosti", rekao je Veljković.

Podsećamo da je rešenjem istog suda 2002. postupak protiv Marka Miloševića bio obustavljen, a ponovo je po privatnoj tužbi Radojka Lukovića, Momčila Veljkovića i Nebojše Sokolovića pokrenut 12. novembra prošle godine.

Početak glavnog pretresa odložen je u dva navrata tokom ovog meseca, a naredno ročište je zakazano za 27. februar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: