U CETVRTAK NASTAVAK REGISTRACIJE

Izvor: B92

Sreda, 01.08.2001.

21:00

Default images
Republicki komesar za izbeglice Sanda Raskovic-Ivic izjavila je u sredu da ce registracija interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije biti nastavljena u cetvrtak u 9.00 casova. Prema njenim recima, na sastanku sa predstavnicima Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju postignut je dogovor da u predstavnistvu OEBS u Pristini budu prisutni predstavnici Komesarijata, koji ce kontrolisati prijem podataka o registraciji. "Nasa strana imace pristup celokupnoj bazi podataka", rekla je Raskovic-Ivic i pozvala sva interno raseljena lica sa Kosova i Metohije da se odazovu registraciji, jer je to, kako je naglasila, u interesu srpskog naroda. Kako prenosi RTS, ona je dodala da ce u cetvrtak u Srbiji biti, kako je predvidjeno, otvoreno 81 registraciono mesto.

Generalni sekretar Udruzenja kidnapovanih i nestalih lica sa Kosova i Metohije Olivera Budimir izjavila je za Radio B92 da je prioritetni cilj ovog udruzenja istina o 1.300 nestalih Srba iz pokrajine i da su za njih izbori na Kosovu sekundarno pitanje: “Nasa deviza je da nema nikakvog glasanja dok se ne nadje 1.300 ljudi koji su nestali na Kosmetu. Mi ne mozemo da glasamo iz tudjih domova, sa ulica, mi hocemo da glasamo iz naseg grada, iz nasih domova. Zelimo da se zna da mi bez resenja nestalih necemo da izadjemo na izbore, i ne razmisljamo o tome”, rekla je Budimir za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: