Ponovo odloženo suđenje Miloševiću

Pretres povodom tužbe trojice članova požarevačkog Narodnog pokreta Otpor protiv Marka Miloševića odložen za 27. februar.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.02.2008.

19:53

Default images

Tužbu su podneli Momčilo Veljković, Nebojša Sokolović i Radojko Luković. Najvažniji razlog odlaganja, po rečima sudije Gordane Vidojković, jeste neobezbeđivanje porotnika od strane uprave suda što je, inače, zakonska obaveza.

Takođe, nije ispunjen ni nalog sudije Vidojković da se Marko Milošević uhapsi i privede na suđenje i da se njegovom braniocu Dragoslavu Ognjenoviću uruči sudski poziv, koji on zbog promene adrese ne dobija.

Zastupnik podnosilaca tužbe, advokat Dušan Cvejić, zatražio je hapšenje, privođenje i aktiviranje poternice za Markom Miloševićem, kako se suđenje ne bi odugovlačilo.

Jedan od tužilaca, koordinator požarevačkog pokreta Otpor Momčilo Veljković, u izjavi Tanjugu rekao je da veruje da će sud naći snage da sudi i u odsustvu i da "pravda mora da stigne Marka Miloševića, ma gde se on sada ili u buduće krio u svetu".

"Sudska presuda možda ne bi u potpunosti zadovoljila pravdu, koju Marko Milošević želi da izbegne, ali bi bila satisfakcija za sve ono što su otporaši preživeli u vreme njegove vladavine Požarevcem", rekao je Veljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: