CG: O dvojnom državljanstvu

Crna Gora je spremna za razgovore o dvojnom državljanstvu sa svim bivšim jugoslovenskim republikama, kaže Jusuf Kalamperović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2008.

19:07

Default images

Crnogorski ministar spoljnih poslova rekao je novinarima da će Crna Gora "uzeti u obzir" i Međudržavni sporazum Srbije i Crne Gore o dvojnom državljanstvu, koji je predložila opoziona Socijalistička narodna partija.

Taj predlog predviđa da državljanin Crne Gore koji poseduje ili je stekao državljanstvo Srbije neće izgubiti državljanstvo Crne Gore, niti će se od njega tražiti da podnese zahtev za prestanak crnogorskog državljanstva.

Kalamperović je podsetio da je Skupština Crne Gore usvojila Zakon o državljanstvu kojim je predviđeno i zaključivanje međunarodnih sporazuma u vezi sa dvojnim državljanstvom.

Crna Gora oseća potrebu da ponudi razgovore u vezi sa dvojnim državljanstvom sa svim bivšim jugoslovenskim republikama, rekao je Kalamperović.

On je podsetio da je u Crnoj Gori najviše slučajeva dvojnog državljanstva, zbog mešanih brakova i sticanja državljanstva po osnovu prebivališta.

On je podsetio da oni koji su imali dvojno državljanstvo do 3. juna prošle godine, to pravo zadržavaju, bez bilo kakvih posledica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: