Insajder o FSS

Večerašnja emisija Insajder otkriva sve mehanizme funkcionisanja Fudbalskog saveza Srbije čiji je predsednik Zvezdan Terzić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2008.

16:52

Default images

Zvezdan Terzić je 2005. sa mesta direktora OFK Beograda izabran za predsednika Fudbalskog saveza Srbije. On je nekoliko puta naglasio da od kada je na mestu predsednika FSS, nema nikakve veze sa FK OFK Beograd iako činjenice govore suprotno. Najviše igrača iz njegovog bivšeg kluba ulazi u mladu reprezentaciju.

Tako, na primer, u sadašnjoj kadetskoj reprezentaciji Srbije igra osam fudbalera iz OFK Beograda.

U omladinskoj reprezentacji ima ukupno devet fudbalera iz OFK Beograda.

Sadašnji trener mlade reprezentacije Slobodan Krčmarević bio je i igrač i trener OFK Beograda.

Bivši predsednik FK Železnik i aktuelni predsednik Zajednice prvoligaša Dragan Aca Bulić kaže da se time čini usluga klubu koji postiže bolju cenu prilikom transfera.

Bulić: "Pa, jako je slična situacija dok je Branko Bulatović vodio Savez, gde su svi igrači bili crnogorskog porekla; ovde su uglavnom igrači OFK Beograda. Ja mislim da je to samovolja predsednika i to nije dobro za srpski fudbal."

B92: "Da li se to radi zbog budućih transfera?"

Bulić: "Apsolutno, to je osnovni razlog zasto se to radi."

Sagovornici Insajdera tvrde da sistem funkcionisanja FSS, u kojem ima mnogo zloupotreba, niko od ljudi iz fudbala ne može da prekine.

Svi koji su pokušali da ukažu na bilo kakvu nepravilnost bili su strogo kažnjeni.

Jedan od njih je i fudbalski sudija Dragomir Tanovic koji kaže da je imao pretnje fizičkom likvidacijom zbog toga što je javno govorio o kriminalu u Fudbalskom savezu.

"Nakon toga sam dobio informaciju od kolege koji radi zajedno sa mnom, ja sam inspektor u privrednom kriminalu u policijskoj upravi Subotica, da je dobio informaciju da izvesna osoba koja je bila na izdržavanju kazne u zatvoru imala zadatak da izvrši fizičku likvidaciju, čak šta više ta osoba je to glasno govorila unutar zatvora", kaže Tanović.

Emiija Insajder na programu je TV B92 večeras u 22 časa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: