COVIC: AKO NE BUDE FOTOKOPIJA NECE BITI NI REGISTRACIJE

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2001.

21:24

Default images
Potpredsednik Vlade Srbije Nebojsa Covic razgovarao je u utorak uvece u Beogradu sa sefom misije OEBS-a na Kosovu, Dan Evertsom o registraciji izbeglica za predstojece izbore u pokrajini koja je prekinuta zbog toga sto OEBS ne dozvoljava predstavnicima republickog komeserijata da fotokopiraju registracione listove za svoju evidenciju. Covic je Radiju B92 rekao da tom prilikom nije postignut konkretan dogovor i da ce razgovor sa Evertsom biti nastavljen u sredu. Vlada Srbije zahteva od OEBS-a potpuni uvid u evidenciju biraca, odnosno interno raseljenih lica sa Kosova i sve dok to ne bude omoguceno registracija se nece nastaviti. Covic je medjutim, nakon 2,5 casovnog razgovora sa sefom misije OEBS-a na Kosovu rekao kako veruje da ce doci do pozitivnog ishoda.

“Razgovor je bio dosta konstruktivan. Mislim da smo se razumeli i da cemo sutra u toku pre podneva imati konacan stav. Dok se ne dodje do tog konacnog stava i ne ispostuju ti dogovori, a to znaci dok mi ne budemo imali potpunu kontrolu nad informacijama, odnosno, potpuni uvid, da tako bolje kazem, nad podacima, registracija se nece nastaviti. Cim se to bude sklopilo, a ja verujem da hoce, nastavicemo sa registracijom”, rekao je Covic za B92.

Covic je u utorak na konferenciji za novinare Demokratske alternative najavio i da ce Savezna i Republicka vlada raspravljati u cetvrtak o planu za resavanje krize na Kosovu, ciji je cilj uspostavljanje poverenja kosovskih Srba prema vlastima u Beogradu, a potom i prema medjunarodnoj zajednici. Predsednik Demokratske alternative je naveo da je plan za Kosovo vec usaglasen sa predsednikom Vojislavom Kostunicom, premijerom Zoranom Djindjicem i vecim delom stranaka iz DOS, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: