Možda bescarinski uvoz pšenice

Ministarstvo poljoprivrede predložiće Vladi da zbog smirivanja rasta cene pšenice omogući bescarinski uvoz 200.000 tona pšenice.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 14.02.2008.

11:10

Default images

Biće, takođe, predloženo da se uredba o privremenoj zabrani izvoza određenih vrsta roba produži za još tri meseca, odnosno do naredne žetve, izjavio je državni sekretar u tom ministarstvu Danilo Golubović. Prema njegovim rečima, cilj uvoza je da se aktiviraju domaće zalihe pšenice, koja je u skladištima i čeka višu cenu.

Krediti za poljoprivrednike

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede najavio je danas da će 16. i 17. februara objaviti nove konkurse za dodelu kredita za nabaku opreme za navodnjavanje i za ulaganja u staklenike i plastenike.

Direktor Fonda Jožef Sabo rekao je na konferenciji za novinare da je za nabavku sistema za navodnjavanje obezbeđeno oko 330.000 evra, da će krediti biti odobravani sa kamatnom stopom od dva odsto, a maksimalan iznos kredita je 10.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: