Gorivo se ocekuje krajem meseca u Nisu, u Pirotu ga nema ni za vrtice i skole

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.1999.

19:35

Default images
Gradonacelnik Nisa, Zoran Zivkovic, izjavio je da ce mazut koji u Nis treba da stigne kao pomoc EU u okviru programa "Energija za demokratiju" biti isporucen tom gradu do kraja meseca. "Predstavnici britanske agencije nedavno su proveravali smestajne kapacitete gradske toplane. Stigao nam je i predugovor tako da bi isporuka mazuta trebalo da pocne do kraja ovog meseca", rekao je Zivkovic na sednici Skupstine grada Nisa dodajuci da do pocetka isporuke mazuta u tom gradu nece biti problema sa grejanjem, javlja Beta.

Istovremeno, predsednik Izvrsnog odbora Skupstine opstine Pirot, Boban Polic, izjavio je da jos uvek nema goriva namenjenog grejanju skola i vrtica koje je obecala Vlada Srbije, i da ce zbog toga mozda morati da se prekine nastava. "Bicemo prinudjeni ili da prekinemo nastavu, ili da energente kupujemo na crnom trzistu", naglasio je Polic dodajuci da pirotska skupstina na posebnom racunu ima obezbedjen novac za energente za grejanje skola, ali, kako je rekao, energenata jednostavno nema.

Clan G17 Srboljub Antic izjavio je da ce obecani mazut za Nis i Pirot stici "relativno brzo", ne zeleci da precizira datum. On je u izjavi za Radio Pirot naglasio da ovu vrstu humanitarne pomoci Evropske unije u okviru programa "Energija za demokratiju", gradske vlasti ne bi trebalo da naplacuju, vec samo deo koji se odnosi na troskove toplana i distribuciju toplotne energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: