Nikolić: Loš odnos prema invalidima

Predsednički kandidat SRS-a Tomislav Nikolić, kritikovao je odnos društva prema licima sa invaliditetom i posebnim potrebama.

Izvor: FoNet, Tanjug

Subota, 26.01.2008.

13:47

Default images

Nikolić dodaje da društvo mora da se suoči sa problemom i tim osobama obezbedi dostojanstveniji život. On je u okviru predsedničke kampanje obišao Dom za odrasla invalidna lica "Dragiša Vitošević" u Zemunu, gde je štićenicima te ustanove poručio da osobe sa posebnim potrebama, kada on bude bio predsednik Srbije, neće biti zapostavljene i da će društvo voditi brigu o njima.

On je istakao da je očigledno da društvo može i mora mnogo više da učini za lica sa posebnim potrebama i invaliditetima, dodajući da nije zadovoljan dosadašnjim odnosom društva prema njima.

"Srbija nije spremna da vas fizički prihvati, a kada to kažem, mislim na to što još uvek ne postoji način da kolicima stignete tamo gde ste krenuli, što imate velikih problema prilikom zapošljavanja. Ne postoji invalid sa tolikim oštećenjem da baš nije ništa u stanju da radi", rekao je Nikolić.

On je kazao da će, kada bude predsednik Srbije, "naterati" sve one koji su dužni da vode brigu o invalidima, a pre svega "ljude u kabinetima", da stvarno vode brigu o tim osobama kako bi im se život učinio dostojnijim i ponosnijim.

"Društvo mora da vas prihvati jer vi imate dve porodice, vašu najbližu i Srbiju", rekao je Nikolić i naglasio da nikada neće prestati sa borbom za bolji život invalida.

Predsednik udruženja stanara Doma Željko Dimitrijević ukazao je da invalidima, posebno onima koji su smešteni u domove, nije omogućeno da glasaju i predložio da bi im trebalo omogućiti da glasaju u ustanovama gde su smešteni.

Rističević najavio podršku Nikoliću

Predsednik Narodne seljačke stranke i kandidat te stranke u prvom krugu predsedničkih izbora Marjan Rističević najavio je danas da će u drugom krugu izbora podržati kandidata Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića.

Rističević, koji je u prvom krugu osvojio 0,45 odsto, odnosno 18.500 glasova, na konferenciji za novinare u SRS je istakao da neće podržati kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića, iako je on to tražio, jer nije učinio ništa na poboljšanju standarda i zaštiti seljaka u Srbiji.

Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić je ocenio da će podrška Rističevića značiti i veću podršku seljaka kandidatu radikala za predsednika države.

Vučić je dodao da Nikolić u kampanji za drugi izborni krug, za razliku od Tadića, vodi "pozitivnu kampanju" i da u okviru nje razgovara sa različitim socijalnim grupama, jer je to najbolja prilika da se predstavi građanima.

On je kazao da će 31. januara SRS u beogradskoj "Areni" organizovati "spektakl" od 19 sati do pet minuta do 24 časa, čime će simbolično poručiti biračima da je ostalo malo vremena za promene.

"Građanima mnogo više od 1.000 evra"

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da će, ako kandidat radikala Tomislav Nikolić bude izabran za predsednika Srbije, građani Srbije od privatizacije javnih preduzeća dobiti mnogo više od 1.000 evra koliko obećava sadašnja vlast.

Vučić je, na konferenciji za novinare, rekao da će, ako Nikolić bude predsednik, svako preduzeće imati "povoljniju i višu cenu", a da on neće nikad ni uzimati proviziju, za razliku od, kako je istakao, ministra Mlađana Dinkića i potpredsednika Vlade Božidara Đelića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: