"Pokažimo da nećemo u devedesete"

Boris Tadić pozvao sve birače u Srbiji da izađu na drugi krug predsedničkih izbora i pokažu da neće povratak u devedesete.

Izvor: B92

Subota, 26.01.2008.

13:18

Default images

Tadić je pozvao birače bez obzira na versku, nacionalnu i stranačku pripadnost. "Pozivam ih da pokažu da neće povratak u devedesete, da neće gubitničku politiku siromaštva, sankcija i nesreće. Da se redovi za hleb, benzin u flašama i restrikcije struje nikada ne smeju ponoviti", rekao je Tadić za dnevni list "Danas".

On je istakao da problem Kosova ne sme da bude zloupotrebljavan u stranačkim "nadgornjavanjima" i da uslovnjanja ne mogu biti pogodan metod kada je reč o podršci u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Moramo svi biti svesni da 3. februara postoje samo dva puta. Jedan vodi Srbiju napred u red razvijenih evropskih zemalja, drugi je vodi nazad u izolaciju, sukobe i ekonomsko propadanje. Ulog je veliki i zaslužuje da se stranačka pitanje ostave za neko drugo vreme", rekao je Tadić.

"Izložio sam jasan program i ciljeve i podrška svih koji žele da Srbija bude stabilna i jaka zemlja je dobrodošla", poručio je Tadić.

On je rekao da očekuje da će 3. februara na birališta izaći i oni građani koji nisu glasali u prvom krugu predsedničkih izbora.

"Na izborima se takmičim sa Šešeljom"

Boris Tadić izjavio je danas u Kraljevu da će se na predstojećim izborima takmičiti sa predsednikom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljom i da bi to trebalo svima da bude jasno.

On je kazao da ljudi koji žive u Srbiji neće imati sigurnost ukoliko je Srbija nesigurna zemlja.

"To koji put izaberete izlaskom na izbore jeste izbor plana, kako će izgledati sutrašnji dan, kako izgleda sledećih nekoliko godina, kako izgleda sledeća decenija u Srbiji", kazao je Tadić.

Na konvenciji DS-a u Kraljevu govorili su potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, ministar pravde Dušan Petrović, supruga ubijenog premijera Zorana Đinđića Ružica i poznati fudbaler Savo Milošević.

Vuk Drašković pozvao birače da glasaju za Tadića

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković pozvao je danas birače te partije da u drugom krugu predsedničkih izbora glasaju za kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića.

Drašković je agenciji Beta rekao da je "suvišno članovima i biračima SPO-a govoriti za koga da glasaju na predsedničkim izborima 3. februara".

"Oni znaju za šta su se borili skoro dve decenije, protiv čega i koga su se borili. Zato smo uvereni da će glasati za svoju borbu, za sebe i demokratsku Srbiju", rekao je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: