Nikolić pisao Putinu

Tomislav Nikolić zamolio je danas predsednika Rusije Vladimira Putina "da pomogne Srbiji i potpiše takozvani gasni sporazum".

Izvor: B92, Beta

Utorak, 22.01.2008.

14:38

Default images

"Molim Vas, gospodine predsedniče, posebno posle jasne i nedvosmislene izjave Sergeja Lavrova, da pomognete našoj Srbiji i potpišete tzv. gasni sporazum sa aktuelnim čelnicima režima, Vojislavom Koštunicom i Borisom Tadićem, a ja ću to shvatiti kao pobedu politike koju sam vodio i koju ću voditi kad pobedim i postanem predsednik Srbije", naveo je predsednički kandidat radikala u pismu Putinu.

"Napaćena Srbije je u Vama i Ruskoj Federaciji uvek imala iskrenog prijatelja i saveznika. Uostalom, ovoga puta i zvaničnici Evropske unije, priznajem, jasno su najavili poštovanje narodne volje u Srbiji", navodi Nikolić.

Zamenik predsednika SRS-a je u obraćanju Putinu istakao da će njegov potpis na "gasni sporazum" shvatiti kao "pobedu politike koju je vodio i koju će voditi kada pobedi na izborima i postane predsednik Srbije".

Nikolić je zahvalio Putinu zbog toga što je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, poštujući nezavisnost Srbije, "našeg malog, ali ponosnog naroda", javno saopštio da Rusija ne želi da se meša u unutrašnje stvari Srbije i da će poštovati svaki izbor njenih građana.

"To smo od Vas, gospodine predsedniče, očekivali, mada su režimski predstavnici u Srbiji pokušali da na svaki način zloupotrebe čak i jednu Vašu protokolarnu čestitku. Ipak, kao budući predsednik Srbije, interese Srbije sam uvek stavljao ispred bilo kakvih ličnih ili partijskih interesa", naveo je Nikolić.

Nikolić je Putinu poželeo dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu.

"Za par dana znaće se ko koga podržava"

Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić počeo je kampanju za drugi krug izbora razgovorom s mladima.

On je poručio da Srbija ne treba da se svrstava i oslanja samo na jednu stranu – na Zapad, nego da prijatelje treba da traži i na drugim stranama.

Kandidat SRS-a poručio je mladima da im je potrebna stabilna porodica, dobro obrazovanje, radna mesta za njihove roditelje.



On je okupljene pozvao da uče strane jezike - engleski, francuski, španski, ali i ruski i kineski jer su to zemlje u ekspanziji.

"Nemojte da vas ubeđuju kako mi možemo samo na jednu stranu. Gledajte kao mladi ljudi da imate otvorene prolaze na sve strane. Ako danas idete na aerodrom zašto morate samo na zapad, idite na istok na sever na jug. Tamo gde vas nosi i posao i ono što sebi želite da ostvarite. Ne verujte onima koji vas zatvaraju u nekakav geto pa makar on bio najbolji na svetu - nema dobrih logora", rekao je Nikolić. I pored Nikolićevog poziva da budu otvoreni za saradnju sa zemljama sa svih strana sveta, mlade pristalice radikala po svemu sudeći smatraju da je bolji život i budućnost Srbije na istoku.

Uz ocenu da će pobediti na predsedničkim izborima, Nikolić je istakao da mladi više ne nasedaju na jeftine trikove političara, koji obećavaju svašta, a ne donose ništa i da zato glasaju za SRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: