DJINDJIC: MALI IZGLEDI ZA UCESCE SRBA NA IZBORIMA

Izvor: B92

Subota, 21.07.2001.

08:29

Default images
Srpski premijer Zoran Djindjic rekao je da ce se jos diskutovati o tome da li Srbi treba da ucestuju na opstim izborima na Kosmetu, ali da su male sanse da Srbi u novembru izadju na izbore. Djindjic je u intervjuu za "Blic" rekao da "predstavnici medjunarodne zajednice na Kosmetu nisu ucinili nista da poboljsaju situaciju u Pokrajini i tako pripreme tren za izlazak Srba na izbore". "Videli smo kako je prosao pokusaj Demokratske stranke da ohrabri Srbe u Pokrajini. Lakse bismo presli granicu s Madjarskom, da bi smo hteli da posetimo Srbe u Sent Andreji, nego sto smo presli granicu uze Srbije i Kosmeta", rekao je Djindjic. Na pitanje da li ce ponovo pokusati da organizuje sastanak s liderima kosmetskih Albanaca Hasimom Tacijem i Agimom Cekuom, Djindjic je rekao da je njegova namera da pomogne u rasvetljavanju sudbine otetih Srba dobila politicke konotacije, ali da nece odustati. "Predstavnici albanskih struktura na Kosmetu sigurno znaju sta se desava s tim ljudima. Obecao sam pordicama nestalih da cu im pomoci i pokusacu preko nekih drugih kanala da saznam sta je s njima", naglasio je Djindjic, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: