Vlada pred dogovorom o NIS-u

Sudeći po poslednjim izjavama ministara, Vlada Srbije će naredne sedmice postići interni konsenzus o energetskoj saradnji sa Rusijom

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 19.01.2008.

10:06

Default images

Dragan Đilas je izjavio sinoć da su pregovori o gasovodu i NIS-u u toku i da iduće nedelje očekuje stav vlade o tome. "Početkom sledeće nedelje očekuje se sastanak Radne grupe koja bi trebalo da Vladi predloži stav na osnovu svih ponuda i pisama koje smo dobili od ruske i naše strane", rekao je ministar bez portfelja zadužen za sprovođenje Nacionalnog investicionog plana.

On je kazao da očekuje da vlada naredne nedelje precizira stav, da vidi da li je taj sporazum ono što svi očekujemo - garancija energetske stabilnosti Srbije i garancija da će Srbija dobiti magistralni tranzitni deo gasovoda koji će omogućiti i veliki prihod zemlji.

Kako je rekao Đilas, sada je sve na Vladi Srbije koja treba da donese ovu odluku, a bilo bi dobro da to bude učinjeno konsezusom svih stranaka koje su u vladi, jer se tiče strateške odluke o srpskoj energetskoj budućnosti.

"Ukoliko postignemo dogovor sa ruskom vladom, za šta imamo realne šanse, možemo time da obezbedimo i generacije koje dolaze iza nas", rekao je on.

Bubalo: Srbija se približava dogovoru sa Rusijom

Ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo izjavio je danas da se Srbija približava dogovoru oko potpisivanja sporazuma o energetici sa Vladom Rusije.

Bubalo je rekao da je "lično veoma ohrabren stavovima kolega ministara iz Demokratske stranke" i da je uveren da će sporazum uskoro biti potpisan.

"Srbija će zahvaljujući ovoj saradnji sa Rusijom biti energetski lider na Balkanu, što će dati zamah ogromnom razvoju srpske privrede. Ovaj sporazum, takođe, omogućava da građani Srbije u narednim decenijama imaju najbolje moguće uslove za snabdevanje energentima, a posebno u domenu grejanja, kada je u pitanju gas", kazao je Bubalo.

Bubalo je rekao da je saradnja sa Rusijom u oblasti energetike strateški posao i da je reč o najvećem poslovnom poduhvatu do sada u Srbiji.

On je ocenio da će vest da se Srbija približava potpisivanju sporazuma o energetici sa vladom Rusije obradovati pre svega srpske privrednike, ali i sve građane Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: