IZVRSENA PRIMOPREDAJA ICN "GALENIKE"

Izvor: B92

Petak, 20.07.2001.

19:09

Default images
Zavod za zdravstveno osiguranje preuzeo je u petak kompaniju ICN "Galenika". Primopredaja fabrike izvrsena je uz prisustvo policije i sudskog izvrsioca koji je, kako je pokazano novinarima, zapisnik o uvodjenju u duznost novog direktora Zvonka Ostojica, ispisao rukom i predao bez pecata. Kako tvrde potpredsednik korporacije ICN Nebojsa Pesic i potpredsednik ICN za pravna pitanja Jovanka Babic, Privredni sud je prihvatio zahtev Zavoda za zdravstveno osiguranje o upisu u sudski registar odluke Skupstine akcionara "Galenike" AD od 17. jula, na kojoj su bez prisustva predstavnika ICN izabrani nov Upravni i Nadzorni odbor kao i generalni direktor "Galenike" AD, Zvonko Ostojic. “To nije jedina nezakonitost koja podseca na vreme kada je rukovodstvo ICN bilo pod pritiskom bivseg rezima”, kaze Babic. "Ako vam kazem da je Privredni sud za jednu noc doneo resenje i to resenje bez pravnog leka, ako vam kazem da je odluku doneo jedan od sudija koji je vama iz medija jako dobro poznat, sudija Glavinic, ako vam kazem da je gospodin Arezina, odnosno Goran Kljajevic, drzao ovaj fajl kod sebe i organizovao ovako nezakonite upise, ako vam kazem da je sve to uradjeno uz prisustvo policije, da li mozete verovati da se jula 2001. nalazimo u periodu postoktobarske i postmilosevicevske Srbije i njegovog sudstva?", kaze Babic. Finansijska policija, inspektori gradskog SUP, sanitarna i devizna kontrola izvrsice popis lekova koji ce "pokazati koliko se kralo u 'Galenici'", saopstio je Republicki zavod za zdravstveno osiguranje, najavljujuci da ce s normalizacijom stanja u ovoj fabrici lekovi pojeftiniti za 20 odsto. Potpredsednik ICN Nebojsa Pesic ogorceno komentarise da su optuzbe o kradji neosnovane jer su tokom proteklih meseci u Galenici stalno bili kontrolori i inspekcije. Zbog svega sto se danas desilo potpredsednici ICN ce, kako su istakli na konferenciji za novinare, uloziti zalbu Visem privrednom sudu, od tuzioca, ali i od ministra pravde Vladana Batica trazice zastitu zakonitosti i podnece krivicne protiv aktera samovoljnog preuzimanja kompanije. Prema njihovim tvrdnjama, postoji politicka pozadina celog slucaja. U prilog tome potpredsednik ICN za odnose s javnoscu Dragan Karajovic kao jednu od nezakonitosti izdvaja i tzv. konflikt interesa. "Aktuelni takozvani generalni direktor je bio partner ICN 'Galenike', odnosno bio je kupac. Kako je moguce da takvog coveka, gde postoji konflikt interesa i gde nije moguce napraviti takvu vrstu kombinatorike, u normalnom svetu naravno, danas predsednik srpske vlade gospodin Djindjic, preko svog direktora fonda imenuje za direktora ICN 'Galenike'? Citavu ovu akciju vodi Demokratska stranka, svi clanoci, pocev od direktora zavoda, takozvanog direktora 'Galenike', clanova Upravnog odbora, pripadaju ili su simpatizeri jedne stranke, a to je Demokratska stranka, ciji je predsednik gospodin Djindjic", dodao je Karajovic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: