DS: Putin podržava Tadića

Beograd -- Pismo Vladimira Putina Borisu Tadiću u Demokratskoj stranci tumače kao podršku njihovom kandidatu na predsedničkim izborima.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli

Ministar pravde i potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović rekao je da je čestitka ruskog predsednika "znak izvanrednih odnosa Rusije i Srbije i svedoči o interesu Rusije da se sadašnja politika Srbije nastavi".

"Pre svega, Rusija snažno podržava Srbiju u njenoj borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta u politici odbrane Kosova i Metrohije", rekao je Petrović i dodao da Rusija podržava politiku koju vodi Srbija i njen predsednik Boris Tadić.

"Na čelu politike koju Srbija vodi je Boris Tadić i potpuno je prirodno da Rusija ima interes da ovakva politika bude i nastavljena - ulazak u Evropsku uniju i saradnja i čvrsto unapređenje odnosa sa SAD i Rusijom", rekao je Petrović.

On je ocenio da je evropski put Srbije vrlo veliki interes Rusije.

Prema njegovim rečima, ekonomski odnosi Srbije i Rusije su na veoma visokom nivou i postoje izgledi da ta saradnja bude veoma značajno unapređena.

"Potpuno sam uveren da će se odnosi između Srbije i Ruske Federacije vrlo snažno razvijati i u 2008. i 2009. godini i zbog toga je vrlo važno da politika Srbije ima kontinuitet u odnosu na sve ono što smo činili prethodnih godina", rekao je Petrović.

Đilas: Srbija na referendumu

Funkcioner DS Dragan Đilas kaže da će glasanje 20. januara biti referendum, a ne izbori.

Razlog je što će se građani izjašnjavati da li žele da predsednik Srbije bude Boris Tadić ili Tomislav Nikolić, rekao je on. "Očekujem sigurnu pobedu Tadića zato što niko ne želi da Srbija bude rupa na karti Evrope, a to nudi Nikolić", kaže Đilas.

"Smatram da ljudi u Srbiju znaju da cene koliko je korisna politika dogovora, kompromisa, izbegavanja teških reči, želje i truda da građani žive bolje... A takvu politiku simbolizuje Tadić", rekao je Đilas za Večernje novosti.

Bubalo: Novi/stari predsednik

Uoči predstojećih predsedničkih izbora, funkcioner DSS i ministar Predrag Bubalo ocenio je za austrijski ekonomski list Virtšaftsblat da bi "stari" predsednik (Boris Tadić) bio najbolje rešenje za "novog" predsednika.

On je istakao da Vlada Srbije "vodi Tadićevu politiku, koja je za Srbiju u Evropi, mirnu borbu za Kosovo, smanjenje nezaposlenosti, poboljšanje socijalnog položaja građana, veće plate i penzije, brigu o poljoprivredi" i da se "programi Tadića i Vlade u tom smislu podudaraju".

Na pitanje šta će biti sa Vladom ako cela koalicija ne stane iza Tadića, Đilas je odgovorio da "neće biti ništa", dodavši da je Vlada formirana na osnovu pet principa i da će Vlada funkcionisati dok se sprovode ti principi.

U međuvremenu je i Građanska inicijativa Goranaca pozvala sve Gorance u Srbiji i dijaspori da glasaju za Borisa Tadića. U saopštenju se navodi da je Tadić "garant stabilnosti i demokratije u zemlji, kao i sigurna ulaznica u Evropsku uniju i međunarodne organizacije".

Goranci za Tadića

Građanska inicijativa Goranaca pozvala je sve Gorance u Srbiji i dijaspori da glasaju za predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića.

U saopštenju se navodi da je Tadić "garant stabilnosti i demokratije u zemlji, kao i sigurna ulaznica u Evropsku uniju i međunarodne organizacije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.