DS: Putin podržava Tadića

Pismo Vladimira Putina Borisu Tadiću u Demokratskoj stranci tumače kao podršku njihovom kandidatu na predsedničkim izborima.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 15.01.2008.

10:40

Default images

Ministar pravde i potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović rekao je da je čestitka ruskog predsednika "znak izvanrednih odnosa Rusije i Srbije i svedoči o interesu Rusije da se sadašnja politika Srbije nastavi".

"Pre svega, Rusija snažno podržava Srbiju u njenoj borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta u politici odbrane Kosova i Metrohije", rekao je Petrović i dodao da Rusija podržava politiku koju vodi Srbija i njen predsednik Boris Tadić.

"Na čelu politike koju Srbija vodi je Boris Tadić i potpuno je prirodno da Rusija ima interes da ovakva politika bude i nastavljena - ulazak u Evropsku uniju i saradnja i čvrsto unapređenje odnosa sa SAD i Rusijom", rekao je Petrović.

On je ocenio da je evropski put Srbije vrlo veliki interes Rusije.

Prema njegovim rečima, ekonomski odnosi Srbije i Rusije su na veoma visokom nivou i postoje izgledi da ta saradnja bude veoma značajno unapređena.

"Potpuno sam uveren da će se odnosi između Srbije i Ruske Federacije vrlo snažno razvijati i u 2008. i 2009. godini i zbog toga je vrlo važno da politika Srbije ima kontinuitet u odnosu na sve ono što smo činili prethodnih godina", rekao je Petrović.

Đilas: Srbija na referendumu

Dragan Ðilas (FoNet)
Funkcioner DS Dragan Đilas kaže da će glasanje 20. januara biti referendum, a ne izbori.

Razlog je što će se građani izjašnjavati da li žele da predsednik Srbije bude Boris Tadić ili Tomislav Nikolić, rekao je on. "Očekujem sigurnu pobedu Tadića zato što niko ne želi da Srbija bude rupa na karti Evrope, a to nudi Nikolić", kaže Đilas.

"Smatram da ljudi u Srbiju znaju da cene koliko je korisna politika dogovora, kompromisa, izbegavanja teških reči, želje i truda da građani žive bolje... A takvu politiku simbolizuje Tadić", rekao je Đilas za Večernje novosti. On je istakao da Vlada Srbije "vodi Tadićevu politiku, koja je za Srbiju u Evropi, mirnu borbu za Kosovo, smanjenje nezaposlenosti, poboljšanje socijalnog položaja građana, veće plate i penzije, brigu o poljoprivredi" i da se "programi Tadića i Vlade u tom smislu podudaraju".

Na pitanje šta će biti sa Vladom ako cela koalicija ne stane iza Tadića, Đilas je odgovorio da "neće biti ništa", dodavši da je Vlada formirana na osnovu pet principa i da će Vlada funkcionisati dok se sprovode ti principi.

U međuvremenu je i Građanska inicijativa Goranaca pozvala sve Gorance u Srbiji i dijaspori da glasaju za Borisa Tadića. U saopštenju se navodi da je Tadić "garant stabilnosti i demokratije u zemlji, kao i sigurna ulaznica u Evropsku uniju i međunarodne organizacije".

Goranci za Tadića

Građanska inicijativa Goranaca pozvala je sve Gorance u Srbiji i dijaspori da glasaju za predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića.

U saopštenju se navodi da je Tadić "garant stabilnosti i demokratije u zemlji, kao i sigurna ulaznica u Evropsku uniju i međunarodne organizacije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: