Tadić osudio napade na aktiviste

Predsednik Srbije Boris Tadić osudio je danas napade na aktiviste stranaka čiji kandidati učestvuju na izborima.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 13.01.2008.

12:50

Default images

On je pozvao sve na smirivanje strasti i vođenje fer i korektnih izbornih kampanja. Tadić je, kako se navodi u saopštenju pres službe predsednika Srbije, pozvao na suzdržavanje od agresije i sukoba, ocenivši nedopustivim napade na funkcionera SRS Nemanju Šarovića i aktivistkinje DS Anu Jeftović i Nađu Jovanović.

Predsednik Srbije pozvao je Ministarstvo unutrašnjih poslova da što pre otkrije počinioce tih i sličnih napada, a izborne štabove kandidata da se uzdrže korišćenja nemilih događaja u propagandne svrhe.

Tadić je naglasio da se u Srbiju "nikada neće vratiti vremena fizičkih obračuna sa političkim neistomišljenicima", navodi se u saopštenju.

"Aktivisti DS-a napali Šarovića"

SRS saopštila da su dvojica aktivista DS napala i teško povredila predsednika Gradskog odbora te stranke Nemanju Šarovića.

U saopštenju se upozorava Tadić da će SRS "umeti da zaštiti integritet svakog građanina u Srbiji".

Nemanja Šarović je izjavio agenciji Beta da je odmah nakoh napada otišao u Urgentni centar i da slučaj nije prijavio policiji.

Lekari su mu konstatovali podlive i kontuzije, a ušivene su mu i tri kopče.

Napad se dogodio ispred restorana Mek donalds na Novom Beogradu nakon lepljenja plakata.

Prema rečima Šarovića nepoznati mladić ga je jutros u pet sati više puta jako udario po glavi kroz otvoren prozor automobila.

Sa Šarovićem je u kolima bilo još dvoje aktivista SRS sa kojima je lepio plakate za predizbornu kampanju predsedničkog kandidata Tomislava Nikolića.

U saopštenju se dodaje da je napadač tom prilikom uzvikivao "Boris je kralj" i psovao Šaroviću "majku radikalsku".

DS odbacuje optužbe

Demokratska stranka je večeras odlučno odbacila optužbe Srpske radikalne stranke da DS stoji iza napada na Nemanju Šarovića, predsednika GO SRS.

"Demokratska stranka izražava žaljenje zbog incidenta, protivi se svakom nasilju kao vidu političke borbe, ali ne može da prihvati odgovornost za incident čija pozadina niti počinioci nisu utvrđeni", navodi se u saopštenju te stranke.

DS je zatražio od policije i istražnih organa da hitno sprovedu istragu, utvrde odgovornost i kazne počinioce. Istovremeno je upućeni i apel svim učesnicima u izbornom procesu da se ponašaju na "tolerantan i korektan način".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: