REAKCIJE NA IMENOVANJE PESICA

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2001.

17:17

Default images
Diplomirani ekonomista, direktor nekadasnjeg jedinstvenog DPS-a i predsjednik Vlade tada jos Titograda. Osim toga Dragisa Pesic je bio i savezni ministar finansija u vladi i Momira Bulatovica i Zorana Zizica. To bi bilo sve sto se tice biografije kandidata SNP-a za saveznog premijra. Mozemo dodati i to da se Pesic profesionalno do sada bavio jedino politikom. Ovo imenovanje je izazvalo burne reakcije u Crnoj Gori. Visoki funkcioner DPS-a Miodrag Vukovic rekao je za B92 da kandidatura biveseg ministra za saveznog premijera govori da SNP zna da SRJ vise ne postoji: "Cinjenica da ni jedan od lidera SNP-a nije prihvatio da bude predsjednikom savezne Vlade govori o tome da SNP zna da ta Jugoslavija ne postoji, da se u toj Jugoslaviji, na tom saveznom vrhu, u tom duplom trosku, kako kaze Djindjic, za Srbiju mogu desavati samo farsicne stvari kojima smo svjedocili predhodnih dana, cak i mjeseci", rekao je Vukovic.

Visoki funkcioner Narodne stranke Predrag Drecun kritikovao je danas svog koalicionog partnera Socijalisticku narodnu partiju i zbog kandidata za mandatara svezne Vlade i paritetnog onosa u njoj. Drecun smatra da takav odnos ne mora biti garancija ravnopravnosti Crne Gore u zajednickoj drzavi: "Mislim da je Predrag Bulatovic, shvatajuci poziciju da je njegov predhodnik izgubio prilican uticaj, tako da kazem, dajuci na tacnu Crnu Goru Slobodanu Milosevicu, pokusava da vrati to biracko tijelo i ide dosta vjesto" kaze Drecun i dodaje da ce on "tesko da izvrsi tu misiju bez velikih steta, tj transmisiju SNP-a na poziciju DPS-a". Drecun kaze da Predrag Bulatovic daje neke izjave koje, ako se dublje analiziraju, dosta idu na ruku onima, koji, kao minimalni odnos Srbije i Crne Gore, vide dvije umjesto jedne stolice. "Mozda on to ne radi namjerno ali shvatice da zbog postojanja veta premijera i podpresjednika tu nema ni govora o federalnom ustrojstvu", zakljucio je Drecun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: