Đubre krenulo ka Sardiniji

Teretni brod sa 500 tona đubreta iz Napulja krenuo je danas ka Sardiniji. Taj grad već nedeljama ima problem sa skladištenjem smeća.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2008.

18:21

Default images

Italjanski premijer Romano Prodi pozvao je još ranije obližnje italijanske regione i gradova da prihvate i preuzmu deo smeća iz Napulja, kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje u tom gradu i sprečila moguća pojava zaraze.

Za sada su sa Sardinije pozitivno odgovorili, tako da će oko 500 tona smeća iz Napulja u toku dana stići na to ostrvo i biti odloženo u za to predviđene deponije. Na Sardiniji kažu da bi narednih dana mogli da prihvate još đubreta iz Napulja.

Regionalni zvaničnik zadužen za pitanja zaštite životne sredine Kikito Moritu (Cicito Moritu) izjavio je da postoji spremnost regiona Sardinije da pomognu Napulju, ali i da pomognu u premeštanju smeća oko Kampanje.

Italijanska agencija ANSA prenela je da je su stanovnici Sardinije i opozicija u tom regionu organizovali proteste zbog premeštanja smeća iz Napulja.

Komunalna služba u Napolju i regionu Kampanje prestala je pre katoličkog Božića da odnosi smeće sa ulica jer više nema gde da ga skladišti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: