PESIC:NOVA SAVEZNA VLADA NIKAKO OGRANICENOG MANDATA

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2001.

23:31

Default images
Kandidat za mandatara nove jugoslovenske vlade, funkcioner Socijalisticke narode partije Dragisa Pesic izjavio je da njegova vlada nema ograniceni mandat jer je "izraz saglasnosti politickih cinilaca na saveznom nivou". U izjavi Radio televiziji Srbije Pesic je najavio da ce nova vlada, pored "dva kljucna zadatka" - redefinisanja odnosa clanica federacije i dalje saradnje sa medjunarodnim organizacijama - imati i "sve one druge zadatke i obaveze koje joj se namecu i po ustavu i po zakonima". "To ce biti vlada sa punim ustavnim kapacitetom i ovlascenjima", dodao je Pesic. SNP je prihvatila i novi koalicioni sporazum sa DOS-om. Po ovom sporazumu predsednik i potpredsednik vlade imace pravo veta, objasnio je Dragisa Pesic:“Ukoliko se predloze stvari koje ne odgovaraju Crnoj Gori moze se uloziti veto od strane premijera, ali isto tako i s druge strane potpredsednik iz redova DOS-a moze isto uraditi”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: