DJINDJIC KRAJEM MESECA NA KOSOVU SA SRBIMA I ALBANCIMA

Izvor: B92

Nedelja, 15.07.2001.

17:27

Default images
Predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic potvrdio je Radiju B92 da krajem meseca namerava da sa porodicama nestalih Srba sa Kosova ode u pokrajinu i sastane sa politickim liderima Albanaca. S obzirom da su prilikom ranijih najava o odlascima srpskih politicara, na Kosovu organizovane demonstracije Albanaca, Djindjica smo pitali, veruje li da ce on uspeti da stigne na Kosovo.

”Ja cu da ucinim sve da do te posete dodje. Glavni cinilac u toj poseti su albanski lideri. Oni moraju da izraze spremnost da se vide sa porodicama otetih i nestalih Srba, a kojima cu biti ja, i ako oni pristanu, mi cemo naci nacina i bez KFOR-a i bez medjunarodnih organizacija, da taj sastanak organizujemo. Nasi dogovori vec su blizu zavrsetka i ja imam odredjena uveravanja da cemo taj sastanak organizovati, sto se tice Albanaca. Sto se tice medjunarodnih organizacija, stvari dosta lose stoje, ja imam dosta rezervisano, ako ne i negativno misljenje Hekerupa o tome, ali to mi je manji problem”, rekao je Zoran Djindjic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: