JOVANOVIC I MIHAJLOV O SAVEZNOJ VLADI

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2001.

16:08

Default images
Sef Poslanickog kluba DOS u Skupstini Srbije Cedomir Jovanovic izjavio je da je stav DOS prema ideji izmene koalicionog sporazuma na saveznom nivou fleksibilan, u pogledu toga koliko ce ko imati ministarskih mesta u Saveznoj vladi. Jovanovic je, medjutim, istakao da to nije slucaj kada je rec o tome kome ce pripasti resor finasija u novoj Vladi. “Mi smatramo da bi bilo neodgovorno prema gradjanima Srbije da se predstavnicima ‘Koalicije za Jugoslaviju’ dopusti upravljanje finansijama s obzirom na to da u ovom trenutku u pokrivanju troskova savezne drzave i popunjavanju saveznog budzeta iskljucivo ucestvuje Srbija. Dakle, to ce raditi Labus i to je jedan od interesa kojin cemo mi svakako zastiti. Ova Vlada moze da radi jos 3 meseca i za to vreme ce se ohladiti neke usijane glave i da ce se drugim ocima posmatrati stvarnost. Ne moze se ocekivati od DOS da pristane na to da Srbijom vlada crnogorska opozicija”, rekao je Jovanovic.

Sef Poslanickog kluba Demokratske stranke Srbije u republickoj skupstini Dejan Mihajlov kaze da oko pojedinih resora u Saveznoj vladi jos nije bilo detaljnih pregovora, ali da obe strane moraju da razmisljaju o interesu gradjana da se jugoslovenska vlada konstituise. “Oko pojedinih resora jos nisu vodjeni razgovori i ja mislim da se ‘Koalicija za Jugoslaviju’ krece u okviru onoga sto je dogovoreno i treba biti optimista”, rekao je Mihajlov, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: