JEDNAK BROJ MINISTARA IZ SRBIJE I CRNE GORE

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2001.

18:35

Default images
Nova Savezna vlada, prema recima potpredsednika SNP Srdje Bozovica, trebalo bi da bude formirana do kraja jula. Radna grupa koalicije “Zajedno za Jugoslaviju” sacinila je u ponedeljak okvir koalicionog sporazuma koji ce dostaviti DOS, a koji, izmedju ostalog, predvidja i jednak broj ministara iz Srbije i Crne Gore. Ovaj, kao i ostale predloge SNP, za B92 preneo je funkcioner te stranke Vuksan Simonovic. “Bice jednak broj ministara iz Crne Gore onom broju ministara iz Srbije, a nova Savezna vlada ce imati 18 clanova, ukljucujuci premijera i potpredsednika. Dosadasnje Ministarstvo trgovine je razdvojeno na 2 ministarstva, Ministarstvo privrede i Ministarstvo unutrasnje trgovine, a sto se tice Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom, njega vise nece koordinirati i voditi potpredsednik Savezne vlade, nego ce to biti posebno ministarstvo koje ce imati svog ministra”. Radio B92 saznaje da za DOS ne bi trebalo da predstavlja problem predlog da u novoj Vladi bude jednak broj ministara iz obe republike.

Jedan od lidera DOS Vladan Batic izjavio je u ponedeljak da nova Savezna vlada nece biti formirana sa SNP ukoliko savezni poslanici te partije budu glasali za deklaraciju socijalista, radikala i JUL o usvajanju zakona kojim bi bila ukinuta Uredba o saradnji s Haskim sudom. Vuksan Simonovic iz SNP indirektno porucuje da poslanici te stranke nece glasati za Deklaraciju socijalista, radikala i JUL. On je medjutim, posebno komentarisao za B92 izjavu Vladana Batica. “Ja bih rekao: i posle Batica, Batic, s njegovim ultimatumima. Mi cemo se upoznati s tom deklaracijom i voditi racuna o nasim medjusobnim odnosima. Dakle, mi smo bili u koaliciji s DOS zbog ocuvanja zajednicke drzave i nadam se da cemo ponovo napraviti tu koaliciju na novim osnovama”.

Sef Poslanickog kluba DOS u republickom parlamentu izjavio je za B92 da ce Predsednistvo DOS tokom nedelje razmatrati novi predlog koalicionog sporazuma s crnogorskim partijama o formiranju Savezne vlade. Jovanovic je ponovio stav da DOS zeli Vladu koja ce imati ogranicen mandat i koja ce imati dva zadatka, poboljsanje statusa zemlje u okviru medjunarodne zajednice i redefinisanje udnosa u Federaciji. “DOS nece biti smetnja postizanju koaliconog dogovora jer mi nemamo prevelika ocekivanje od te vlade”, kaze Jovanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: