DJINDJIC: PREGOVORI SAMO UZ UCESCE KOSTUNICE

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.07.2001.

20:58

Default images
Predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic vise puta je rekao da se drzavno-pravni status i odnosi Srbije i Crne Gore moraju sto pre resiti. Na pitanje Radija B92 da li je odluka o raspisivanju referenduma u Crnoj Gori ono sto je Vlada Srbije prizeljkivala, Zoran Djindjic kaze da “se nada da je to krajnji datum i ako pripreme za referendum budu uspesne, a nema razloga da ne budu, jer svi ucesnici crnogorske politicke scene zele izjasnjavanje, to izjasnjavanje bi moglo biti u decembru”. “Mi cemo vrlo brzo imati pripremljen predlog i gradjani Crne Gore ce, kada se budu izjasnjavali, tacno znati za sta se izjasnjavaju. Znaci za moderan savez Srbije i Crne Gore ili za dve drzave, pa neka svaka ide svojim putem”, rekao je Djindjic.

S druge strane, povodom poziva koji je crnogorska vlada uputila srpskoj vladi na razgovore o buducem statusu drzave, Djindjic za B92 kaze da “dve Vlade tesko mogu nesto da se dogovore, jer zajednicka drzava jos postoji”. “Nas predlog je da sednemo Vujanovic, buduci predsednik Savezne vlade, gospodin Kostunica i ja, i da se dogovorimo o nekom voznom redu do razgovora o definitivnoj odluci “, rekao je Djindjic. Na pitanje B92 da li to znaci da nece prihvatiti razgovore s crnogorskom vladom ukoliko poziv ne bude upucen i predsedniku SRJ Vojislavu Kostunici, Djindjic kaze da “to upravo znaci to”. “Mi smo DOS, politicka koalicija koja je dobila 65 odsto glasova na izborima, koja je formirala Parlament i Vladu, DOS je osnovna politicka organizacija u Srbiji. DOS vodi politiku i utoliko je DOS taj koji ce da pregovara i nije moguce nikakvo separatno dogovaranje ni s Vladom Srbije ni delom DOS. Mi insistriramo da u tome ucestvuje i predsednik savezne drzave jer je to dokaz da ta drzava postoji i milsim da ce Vujanovic prihavtaiti takvu konstelaciju pregovora”, izjavio je Djindjic, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: