Nastavljen štrajk u upravi

Zaposleni u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi nastavili su danas štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada.

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2007.

17:04

Default images

Sindikat zaposlenih u upravi i društvenim organizacijama saopštio je da je danas u štrajku više od 20 hiljada radnika lokalnih samouprava i državne uprave. Predsednik tog sindikata Njegoš Potežica rekao je agenciji Beta da su lokalne organizacije sindikata zajedno sa svojim poslodavcima utvrdile minimum procesa rada.

Prema njegovim rečima, obavljaju se najneophodniji poslovi, a sve ostalo će "nažalost, na štetu građana" biti odloženo dok zahtevi sindikata ne budu ispunjeni.

Potežica je izrazio očekivanje da će Vlada na sednici u četvrtak usvojiti uredbu u vezi sa zahtevima sindikata, kojom bi bili definisani koeficijenti za isplatu zarada i prihvaćen zahtev za isplatu toplog obroka i regresa.

"Koliko sam razumeo ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića, ministarstvo prihvata ono na čemu u isto vreme insistira sindikat", kazao je Potežica agenciji Beta.

Dodao je da, sa druge strane, "uopšte nije sporna visina i procenat rasta zarade u 2008. godini koji su predviđeni budžetom Srbije".

Potežica je kao razlog za insistiranje Sindikata na donošenju uredbe vlade naveo nemogućnost resornog ministarstva da precizira datum kada će biti potpisani posebni kolektivni ugovori za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

"Mi smo uputili predlog da se period do potpisivanja posebnih kolektivnih ugovora premosti uredbom vlade", izjavio je predsednik Sindikata zaposlenih u upravi i društvenim organizacijama Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: