Vlade i sindikati bez dogovora

Na pregovorima Vlade i reprezentativnih sindikata obrazovanja nije postignut dogovor, saopšteno iz Ministarstva finansija.

Izvor: Beta

Utorak, 04.12.2007.

22:19

Default images

Dogovoreno je da se pregovori ministara prosvete i finansija Zorana Lončara i Mirka Cvetkovića sa sindikatima nastave u četvrtak. Predsednik Unije siundikata prosvetnih radnika Srbije Miodrag Skrobonja rekao je večeras da na pregovorima nije bilo novih predloga.

Skrobonja je kazao i da su ministri prosvete i finansija odbili da prisustvuju sutrašnjem sastanku sa članovima sindikata.

Pregovori Vlade i sindikata obrazovanja će u četvrtak biti nastavljeni razgovorom o utvrđivanju tehničkih sredstava raspodele sredstava koja su budžetom za 2008. predviđena za zaposlene u prosveti.

Predstavnici resornih ministarstava i sindikata obrazovanja i prosvete usaglasili su se u dosadašnjim pregovorima oko ukupnog budžetskog iznosa koji bi trebalo da bude izdvojen za plate prosvetnih radnika u 2008. godini, dodaje se u saopštenju.

Prioritet u povećanju plata imaće nenastavno osoblje sa najnižim primanjima, sve uštede koristiće se za poboljšanje materijalnog stanja zaposlenih u obrazovanju, a dogovorena je i priprema plana analize broja radnika u prosveti.

Ostvaren je i dogovor da svakom zaposlenom u prosveti bude isplaćena božićna nagrada od 5.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: