"DA JE SNP GLASAO ZA ZAKON, MILOSEVICU BI BILO SUDJENO OVDE"

Izvor: B92

Nedelja, 01.07.2001.

19:00

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic ponovio je u intervjuu za “Vecernje Novosti” da bi podneo ostavku da republicka vlada nije donela odluku o izrusenju Slobodana Milosevica. On je dodao da bi odluka Ustavnog suda prouzrokovala visemesecne rasprave po pitanju izrucenja. "Nasa zemlja se nasla pred zidom. Odluka DOS vec odavno je bila da ne smemo da se zaustavljamo na nasem putu u svet, da moramo da prelazimo sve prepreke", izjavio je Djindjic. Potvrdjujuci da izrucenje Milosevica niko nije direktno trazio, Djindjic je rekao da je Vlada posle odluke Ustavnog suda jedino izrucenjem Milosevica mogla da dokaze svoj kredibilitet, da ne vara i da se ne sluzi trikovima". "U sustini, Milosevica su izrucili SNP i Ustavni sud. Da je SNP glasao za zakon, Milosevicu bi bilo sudjeno u nasoj zemlji", rekao je Zoran Djindjic, prenosi B92. Premijer je za “Glas Amerike” izjavio da je to sto radi SNP ironicno i neozbiljno. “Oni nas vec 2 meseca ubedjuju da pitanje saradnje s Hagom regulisemo na republickom nivou, i kada smo mi to uradili, oni kazu da je to krsenje Ustava”, kaze Djindjic. “Mislim da bi oni prvo morali da se saberu sami sa sobom, najpre u Crnoj Gori da vide gde im je mesto i da se dogovore s drugom strankom u Crnoj Gori, sta je taj minimum njihovog zajednickog interesa u vezi sa Srbijom i Jugoslavijom. Onda da taj zajednicki minimum predoce nama i da vidimo sta je minimum koji Srbija vidi u toj federaciji i da onda razgovoramo o temi koja je zapravo jedina tema izmedju nas, a to je koncepcija savezne drzave. Ovako, mislim da oni prave jednu jeftinu politicku paradu. Naravno oni ce za 2-3 dana da budu ponovo u toj istoj Vladi”, rekao je Djindjic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: