KOSTUNICA DEMANTUJE DA JE ZNAO ZA IZRUCENJE

Izvor: B92

Subota, 30.06.2001.

12:52

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica u subotu je demantovao da je bio obavesten o izrucenju Slobodana Milosevica. “Prva zvanicna informacija sa zakljuccima donetim na sednici republicke vlade 28. juna u 16:00 sati stigla je u moj kabinet u 19:15. Prva i jedina zvanicna informacija o izrucenju bivseg predsednika SRJ stigla je nesto posle 20.30”, navodi se u saopstenju iz kabineta predsednika SRJ, javlja B92.

Kostunica navodi da ni na jednom sastanku DOS nije rekao da je za izrucenje Milosevica ili ma kog drugog Haskom sudu, vec da ta "mucna saradnja treba da ima pravni osnov da bi se zastitila prava i dostojanstvo drzave i pojedinca", kao i da se zalagao da se "na sve optuzenike, bez izuzetka, primeni odgovarajuci pravni okvir koji podrazumeva odredjenu proceduru u odlucivanju". "Ni zakon, ni Uredba nisu predvidjali automatsko izrucenje, vec tri stepena odlucivanja. Republicka vlada je ignorisala ne samo misljenje Saveznog ustavnog suda, koji jeste osporio pobedu predsednickog kandidata DOS na izborima, ali ju je 6. oktobra i priznao, vec je ignorisala i Uredbu Savezne vlade za koju su glasali ministri iz DOS", kaze Kostunica. On istice da mu nije namera da se brani od kleveta, vec da otkloni izvesne nedoumice koje bi mogle nastati u javnosti "zbog izjava onih koji se bas trude da njegovim recima pridaju i neko drugo, neizvorno znacenje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: