DJUKANOVIC I VUJANOVIC O IZRUCENJU

Izvor: B92

Petak, 29.06.2001.

20:59

Default images
Crnogorski predsednik Milo Djukanovic i premijer Filip Vujanovic izrazili su u petak uvece zadovoljstvo zbog izrucenja Slobodana Milosevica Haskom tribunalu i nadu da ce to doprineti stabilizaciji situacije kako u regionu, tako i u odnosima Crne Gore i Srbije. Kako javlja dopsinik Radija B92 Nebojsa Skenderi, Djukanovic je rekao da je ekstradicija Milosevica logican i ocekivan epilog promasene politike koja je za poslednju deceniju nanela dosta zla srpskom narodu u regionu. »Milosevic je bio i kreator i naijistaknutiji egzekutor te politike i logicno je da poslednja politicka adresa Milosevica bude Tribunal«, kaze Djukanovic i dodaje da se ovim otvara mogucnost da i ostali osumnjiceni za ratne zlocine budu izruceni i saopste svoje argumente odbrane u odnosu na ono za sta ih tereti Medjunarodni sud. »Mora se individualizovati odgovornost za eventualne ratne zlocine i tako skinuti hipoteka sa citavih naroda«, rekao je Djukanovic.

Crnogorski premijer Filip Vujanovic rekao je izrucenje Milosevica dozivljava kao jos jedan dokaz ukidanja savezne drzave. »Mislim da ce posle ovoga biti laksi dogovor Crne Gore i Srbije, mi cemo taj dogovor inicirati nakon konstituisanja Vlade Crne Gore i smatramo da on brzo mora biti zavrsen. Nema tu potrebe za velikom pricom i verujem da cemo se brzo dogovoriti o savezu nezavisnih i medjunarodno priznatih drzava, a ukoliko Srbija ne nadje svoj interes u tome, mi cemo vrlo brzo proglasiti svoju samostalnost. Srbija je jos jednom pokazala da ovo izrucenje smatra za svoju unutrasnju stvar i tako jos jednom pokazala da savezna drzava ne postoji«, zakljucio je Vujanovic, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: