SE: UKLONJENA GLAVNA PREPREKA INTEGRACIJI SRJ U EVROPU

Izvor: B92

Petak, 29.06.2001.

13:57

Default images
Pozdravljajuci izrucenje Slobodana Milosevica Haskom tibunalu, predsedavajuci Komiteta ministara Saveta Evrope, ministar spoljnih poslova Lihtenstajna Ernst Valh, predsedavajuci Parlamentarne skupstine lord Rasl-Dzonston i generalni sekretar Saveta Evrope Valter Svimer isticu u zajednickom saopstenju da su ovom odlukom vlasti u Beogradu ispunile jednu od svojih glavnih obaveza prema medjunarodnim zakonima i "pokazale svoje opredeljenje za pravdu i vladavinu prava, uklanjajuci tako najvecu prpreku za integraciju svoje zemlje u Evropu i njeno puno clanstvo u nasoj organizaciji". Celnici Saveta Evrope konstatuju da je narod Jugoslavije "dugo nosio neopravdanu ljagu kolektivne krivice za zlocine pocinjene u njegovo ime" i naglasavaju da je "privodjenje pravdi Milosevica i drugih, koji su individualno odgovorni", najbolji nacin da se ta ljaga skine, prenosi Sense.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: