LABUS: INOSTRANSTVO JUGOSLAVIJU DOZIVLJAVA KAO JEDNU DRZAVU

Izvor: B92

Petak, 29.06.2001.

18:41

Default images
Potpredsednik Savezne vlade Miroljub Labus izjavio je da izrucenje bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica Haskom tribunalu znaci “veliki znak plus” na Donatorskoj konferenciji za SRJ. U izjavi za Radio B92 i agenciju Sense, Labus je, medjutim, naglasio da uspeh Donatorske konferencije nije bio uslovljen izrucenjem Slobodana Milosevica. ”Mi smo ocekivali uspeh nezavisno od toga sta se desilo s gospodinom Milosevicem, mi smo ugovorili realistican plan za Donatorsku konferenciju. Imamo dobru prezentaciju nase politike i programa, imamo harmonican nastup na federalnom, srpskom i crnogorskom nivou. Postoje svi uslovi da konferencija zaista bude uspesna. Realisticno smo procenili iznos sredstava koje mozemo u ovom trenutku da dobijemo. Naravno, nase potrebe su uvek vece. Ova konferencija ima simbolican znacaj, Jugoslavija se vraca u svet. Bice svake godine po jedna ovakva konferencija, to ce biti tehnicke konferencije, a ova ima ipak simbolican znacaj”, rekao je Labus za B92. Labus je takodje rekao da pozdravlja odluku o izrucenju Slobodana milosevica naglasavajuci da je to moralo da se desi. “Vise puta sam rekao ili on ili mi”, doslo je vreme odluke i ja u tom pogledu nemam nikakvih moralnih dilema”, rekao je Labus. Upitan da li se nakon takve odluke moze ocekivati raspad drzave, Labus je odgovorio: “Bilo bi dobro da se zemlja odrzi. Poruke koje ovde dobijamo idu sve u tom pravcu da cemo zajedno mnogo bolje da prodjemo u svim ovim ekonomskim pregovorima, nego odvojeno. Tako da sa tog ekonomskog stanovnista nema nikakvog razloga da se to desi, cak suprotno. Mi sve vise zajednicki koordiniramo nastupe u inostranstvu. Inostranstvo nas zaista tretira kao jednu drzavu, bez obzira sta ljudi unutra misle”, rekao je Labus za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: