KOSOVO: REAKCIJE NA TRANSFER MILOSEVICA

Izvor: B92

Petak, 29.06.2001.

16:21

Default images
Kako javlja dopisnik Radija B92 iz Kosovske Mitrovice, Srbi sa severa Kosova ogorceni su zbog odluke vlade Srbije da izruci Slobodana Milosevica Hagu. Ogorcenje je izazvano pre svega zbog cinjenice da se to dogodilo na Vidovdan, praznik koji za Srbe ima poseban istorijski i mitoloski znacaj. Tridesetak gradjana Kosovske Mitrovice u anketi lokalnog radija Kontakt plus, jednoglasno je osudilo potez srpske vlade, nazvavsi ga izdajom. Koordinator Politickog komiteta za odbranu severnog dela Kosmeta, tela koje okuplja vise lokalnih organizacija, Milan Ivanovic, kaze da podrzava stav predsednika Jugoslavije Vojislava Kostunice da je ekstradicija Milosevica neustavna i nezakonita. Predsednik Srpskog nacionalnog veca iz Gracanice Rada Trajkovic kaze da je DOS dolaskom na vlast suocen sa neprijatnim saznanjima i obavezama koje je neophodno resiti. Jedno od tih saznanja koje se ovih dana potvrdjuje jeste da su pripadnici srpskog naroda cinili zlocine. S druge strane, kaze Rada Trajkovic, "potvrdjuje se da je identifikovani zlocinac Slobodan Milosevic, a njegovo isporucenje treba biti vidjeno u kontekstu skidanja krivice sa celog naroda ".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: