MILOSEVICEVE PRISTALICE NAPALE NOVINARE

Izvor: B92

Petak, 29.06.2001.

18:34

Default images
Asocijacija nezavisnih elektronskih medija u svom saopstenju najostrije je protestovala zbog fizickog nasrtaja grupe pristalica Slobodana Milosevica na novinare koji su pratili njihove proteste povodom izrucenja Slobodana Milosevica Haskom tribunalu. Agencija FoNet javila je da je njihov fotoreporter Petar Pavlovic napadnut kad je prisao da fotografise pomenuti protestni skup. Miloseviceve pristalice najpre su pokusale Pavlovicu da otmu fotoaparat, a zatim su na njega nasrnule udarajuci ga rukama i nogama. Pavlovic je u nekoliko navrata pod udarcima padao na zemlju, da bi konacno nekako uspeo da se otrgne. Zadobio je povredu vilice i vise cvoruga i ogrebotina po glavi i telu. Beogradski Medija centar preneo je da je veci broj domacih i stranih novinara, kamermana i fotoreportera brutalno prebijen na Trgu Republike u Beogradu, gde su bile okupljene Miloseviceve pristalice. Uz uzvike "vi ste krivi", razjareni milosevicevci napadali su svakoga koga bi prepoznali kao novinara. Prema saznanjima ANEM, napadnuti su jos Suzana Rafailovic, novinar Bete, i Milo Petrovic, snimatelj Studija B. “Glas javnosti” je javio da su fizicki napadnute i ekipe BK TV i Asosijeted presa. ANEM je sa zaljenjem konstatovao da veliki broj pristalica opozicionih partija jos nije shvatio da je ponasanje njihovih vodja prema novinarima, dok su bili na vlasti, nedopustivo u demokratskom drustvu. Prema misljenju ANEM, sistematsko manipulisanje gradjanima posredstvom drzavnih medija do 5. oktobra 2000. jos proizvodi posledice, sto se najbolje vidi u uverenju demonstranata da su za izrucenje Milosevica krivi upravo novinari. Stoga je ANEM ponovio svoje zalaganje za objektivno i nezavisno informisanje i najavio pojacane aktivnosti Asocijacije na poboljsanju informisanosti svih gradjana Jugoslavije. Naposletku, ANEM je zahtevao od nadleznih organa da u najkracem roku utvrde ko su odgovorni za prebijanje novinara, te da u buducnosti obezbede nesmetano izvestavanje sa svih javnih skupova u nasoj zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: