SREDER: IZRUCENJE MILOSEVICA VELIKI TRIJUMF

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2001.

21:02

Default images
Nemacki kancelar Gerhard Sreder izjavio je da je izrucenje bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica Haskom tribunalu "veliki trijumf pravde koji otvara vrata ekonomske pomoci Jugoslaviji", javlja Rojters. Sreder je pohvalio vlasti u Beogradu za tesku, ali odluku od vitalnog znacaja. "Odusevljen sam izrucenjem Milosevica Haskom tribunalu', izjavio je Sreder i dodao da je "ovo veliki trijumf za napore medjunarodne zajednice da uspostavi pravdu". "Ovim je Jugoslavija u potpunosti ispunila svoju zakonsku obavezu da saradjuje s Tribunalom, sto sigurno nije bio lak korak. To je takodje, od velikog znacaja za mnogobrojne zrtve ratova na tlu bivse Jugoslavije", rekao je Sreder. On je naglasio da izrucenje treba da otvori vrata internacionalnoj podrsci da se obnovi jugoslovenska ekonomija. "Nemacka je spremna da u tome pomogne svim svojim mogucnostima", rekao je Sreder, javlja Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: