MESIC CE SVEDOCITI PROTIV MILOSEVICA

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2001.

22:09

Default images
Hrvatski predsednik Stjepan Mesic izjavio je da "nece plakati" zbog sudbine bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica i da je spreman da svedoci protiv njega pred Haskim tribunalom. "Necu plakati za njim. Jos 1991. godine sam mu rekao da ce se suociti sa sudom. Srecan sam zbog toga", rekao je Mesic novinarima u Zagrebu. U izjavi za Si-En-En Mesic je potvrdio da ce u Hagu svedociti protiv Milosevica. "Da, svedocicu", rekao je Mesic i dodao da je do izrucenja Milosevica Tribunalu doslo zahvaljujuci odlucnosti tuzioca Karle del Ponte i njene resenosti "da pocne od vrha". "On je bio ubedjen da ce pisati istoriju kao pobednik, a izgubio je ratove i sada ce morati da se suoci s pravdom za sve sto je ucinio", rekao je Mesic i ocenio da ce izrucenje Milosevica Haskom tribunalu "ojacati uzajamno poverenje i saradnju u regionu", javlja Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: