ZATRAZENO IZUZECE SUDIJA, ODLUKE U CETVRTAK

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2001.

17:04

Default images
Bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic nije primio zahtev za izrucenje Haskom tribunalu, niti se o tome izjasnio, jer su njegovi advokati trazili izuzece istraznog sudije Gorana Cavline, predsednika Okruznog suda Vide Petrovic-Skero i okruznog javnog tuzioca Radeta Terzica. U cetvrtak ce o tom zahtevu po hitnom postupku odlucivati Vrhovni sud Srbije. Jedan od Milosevicevih advokata, Toma Fila, izjavio je da se resenje ovog slucaja moze ocekivati u cetvrtak u podne kada Savezni ustavni sud odlucuje o zahtevu za ocenu ustavnosti Uredbe, prenosi B92. Milosevicev advokat Toma Fila je naglasio da je kljuc problema u rukama Saveznog ustavnog suda: "Sutra u 12 sat Ustavni sud ne odlucuje o ustavnosti uredbe, nego o privremenoj meri koju smo trazili da bi se zaustavilo postupanje po Uredbi dok Ustavni sud ne oceni da li je ustavna ili nije. To je dugacka procedura", rekao je Fila. “Cim je Vlada primenila Uredbu i stavila je u proceduru znaci da prihvata da ne moze da se neposredno primeni statut Tribunala”, rekao je Fila. Advokat Veselin Cerovic, rekao je da je razgovarao sa Milosevicem, da je on dobro, ali da je "rezigniran zbog svega sto se desava". "Milosevic i dalje ne veruje da ce biti isporucen Hagu, jer veruje u Ustav ove zemlje", rekao je advokat Cerovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: