Niš: Više od 30 novoobolelih

Broj obolelih od žutice izazvane virusom hepatitisa A u poslednja 24h u Nišu uvećan za 31, pa je ukupan broj obolelih veći od 460.

Izvor: Beta

Nedelja, 11.11.2007.

12:06

Default images

Od 31 pacijenta sa dijagnozom virusne žutice šestoro je zadržano na klinici. Poslednjih dana dnevno se Infektivnoj klinici javljalo po pedesetak pacijenata sa dijagnozom žutice, a epidemiolozi očekuju da će broj uskoro početi da opada.

Niški epidemiolozi od pojave epidemije tvrde da se žutica prenosi kontaktom ali da je uzrok epidemije teško utvrditi zbog dugog perioda inkubacije.

Zbog inkubacije koja traje od 15 do 50 dana očekuje se da epidemija sa manjim brojem slučajeva traje sve do Nove godine.

Pirot: Još četvoro obolelih od žutice

Odeljenju infektologije pirotske bolnice tokom vikenda javila su se četiri nova pacijenta obolela od žutice, izjavila je šefica tog odseka Miljana Ćirić.

"Tri pacijenta su iz Pirota, a jedan iz Bele Palanke i svi su poslati na kućno lečenje", rekla je Ćirićeva.

Ona je navela da se u pirotskoj bolnici od ranije od žutice leči petoro pacijenata, dok su dva na kućnom lečenju.

Prema podacima Službe epidemilogije Zavoda za zaštitu zdravlja u Pirotu, od početka godine broj obolelih od žutice se povećava.

I dalje je najviše obolelih u Beloj Palanci - 88, u pirotskoj opštini - 60, dvoje u Dimitrovgradu i jedan u Babušnici.

Sanitarna inspekcija za Pirotski okrug sprovodi pojačan nadzor škola i vrtića kao i restorana društvene ishrane. U školama i vrtićima povećana je higijena i koriste se dezinfekciona sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: