MILOSEVIC NIJE DAO IZJAVU ISTRAZNOM SUDIJI

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2001.

23:36

Default images
Jedan od branilaca Slobodana Milosevica, advokat Veselin Cerovic, smatra da prema trenutnom razvoju dogadjaja, bivsi predsednik Jugoslavije moze biti izrucen Haskom sudu do nedelje: “Krenulo se u postupak koji odudara od uobicajenog koji su najavljivali zvanicni organi da ce postupak predaje trajati tri nedelje. Sada smo se nasli u situaciji da je istrazni sudija Okruznog suda Goran Cavlina vec dosao u zatvor da uzme izjavu. G. Milosevic nije dao izjavu u vezi s tim zahtevom, zeli da angazuje branioce, a rok za angazovanje advokata je 24 sata. Dakle, ocekuje se sutra izjava Slobodana Milosevica po zahtevu za ekstradiciju. Po tempu kojim je zapoceo pravosudje, moglo bi to da bude u petak ili subotu. Mi se duboko nadamo, kao i g. Milosevic koji veruje u Ustav ove zemlje, da ce Ustavni sud reagovati jer on postoji da stiti ustavnost ove zemlje”. Kako je rekao advokat Cerovic, Slobodan Milosevic je rezigniran i sebe dozivljava kao zarobljenika Haskog suda i NATO pakta, prenosi B92.

Predsednik Okruznog suda u Beogradu Vida Petrovic Skero potvrdila je Radiju B92 da je tom sudu dostavljen zahtev Haskog tribunala za predaju Slobodana Milosevica. Ona je rekla da ce troclano sudsko vece razmatrati ovaj zahtev kada "bude zavrsen prethodni postupak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: