Islamabad: Rasterani demonstranti

Pakistanka policija je u Islamabadu upotrebila fizičku silu i suzavac protiv pristalica Benazir Buto.

Izvor: Beta

Sreda, 07.11.2007.

15:12

Default images

Time je produbljena politička kriza nastala posle uvođenja vanrednog stanja. Novinari Asošijeted Presa su videli na hiljade demonstranata, pristalica bivše pakistanske premijerke, nedaleko od zgrade parlamenta, kako guraju metalne barikade na kordon policije, koji im se našao na putu.

Policija je pretukla nekoliko demonstranata koji su uspeli da probiju njen kordon, a najmanje troje je odvedeno sa lica mesta.

Demonstranti su se povukli pošto je policija među njih bacila nekoliko patrona suzavca.

Bivša pakistanska premijerka Benazir Buto izjavila je danas da će predstavnici opozicije 13. novembra krenuti u dugi protestni marš iz Lahora, a zatim organizovati mirni protest u Islamabadu, ukoliko šef države, general Pervez Mušaraf, ne napusti funkciju šefa generalštaba.

"Predsednik Mušaraf bi trebalo da ispuni svoje obećanje dato pred Vrhovnim sudom i pakistanskim narodom da će pre 15. novembra skinuti uniformu", rekla je Butoova.

"Pre 15. novembra, takođe, pakistanska izborna komisija treba da objavi izborni raspored i sudije, advokati i politički aktivisti treba da budu pušteni iz pritvora", dodala je Butoova.

Buto je naglasila da pakistanski narod ne treba da se bori za diktaturu, već za demokratiju.

"General Mušaraf će otvoriti vrata pregovorima samo ako ponovo uvede vladavinu Ustava, ako se povuče sa mesta šefa generalštaba i omogući održavanje najavljenih izbore", rekla je Benazir Buto.

Ostale opozicione partije su rekle da Buto nikako ne bi trebalo da pregovara sa vojnim vođom, ali je ona je izjavila da je njena namera da osigura povratak Pakistana na put demokratije, na slobodnim i pravednim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: