"ODLUKU O IZRUCENJU DONOSI VECE TROJICE OKRUZNOG SUDA"

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2001.

14:05

Default images
Branilac bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica, advokat Veselin Cerovic, izjavio je, objasnjavajuci proceduru oko postupka saradnje s Tribunalom, da Vece trojice Okruznog suda u Beogradu donosi odluku o osnovanosti zahteva Haskog tribunala za izrucenje Hagu. "Optuznica Haskog tribunala sa argumentovanim zahtevom za izrucenje se dostavlja Saveznom ministarstvu pravde, koje je prosledjuje visem sudu, u ovom slucaju Okruznom sudu u Beogradu, a Vece trojice ovog suda zakazuje raspravu na koju treba da pozove okrivljenog cije se izrucenje trazi, branioca i drzavnog tuzioca", rekao je za "Vecernje novosti" Cerovic. On je istakao da Vece trojice po zavrsetku rasprave donosi odluku o osnovanosti zahteva za izrucenje, a sud moze da prihvati ili odbije zahtev. Prema njegovim recima, na odluku suda dozvoljena je zalba Vrhovnom sudu Srbije u roku od 8 dana, a Vece petorice Vrhovnog suda Srbije ima rok od 15 dana da raspravlja o zalbi odbrane ili tuzioca i donese konacnu odluku. "Prema Uredbi o saradnji s Haskim tribunalom izrucenje se odnosi na sve okrivljene koji se nalaze na teritoriji Jugoslavije bez obzira na to da li su stranci ili domaci drzavljani", rekao je Cerovic i ocenio da je Uredba u suprotnosti s jugoslovenskim i Ustavom Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: