ZAHTEV ZA OCENU USTAVNOSTI UREDBE O SARADNJI S HAGOM

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2001.

16:56

Default images
Advokati Slobodana Milosevica podneli su Inicijativu za ocenu ustavnosti Uredbe o saradnji s medjunarodnim sudom u Hagu i ocekuju da ona bude razmotrena vec u ponedeljak. Tim Milosevicevih branilaca zahteva da se izvrsenje ovog akta obustavi dok ne bude ispitana njegova ustavnost. Branioci bivseg jugoslovenskog predsednika ocenili su na konferenciji za novinare da Uredba nije validna, jer nije u skladu sa Zakonom o krivicnom postupku, a pritom ju je usvojila Savezne vlade u krnjem sastavu. Advokat Momcilo Bulatovic obavestio je novinare da je SPS u ponedeljak pokrenula krivicni postpupak protiv NN lica zbog otmice Slobodana Milosevica. On je rekao "podneta krivicna prijava zbog krivicnog dela otmice u pokusaju, a zbog dogadjaja u noci izmedju 30. i 31. marta 2001, kada su nepoznata lica u odeci s nekim carapama preko glave, naoruzana automatskim oruzjem, pokusala da upadnu u rezidenciju i primenom sile i uz upotrebu vatrenog oruzja pokusala da odvedu dosadasnjeg predsednika Jugoslavije. Prijava je podneta Okruznom javnom tuzilastvu u Beogradu, videcemo kako ce da reaguje", zakljucio je Bulatovic, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: