“SRJ OCEKUJE VISE OD MILIJARDU DOLARA POMOCI”

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2001.

14:46

Default images
Potpredsednik jugoslovenske vlade Miroljub Labus izjavio je u ponedeljak da Jugoslavija od Donatorske konferencije ocekuje vise od milijardu dolara pomoci za projekte u privredi, vanprivredi i buxdztskoj podrsci. Labus je na konferenciji za novinare precizirao da se za poljoprivredu ocekuje 800 miliona dolara, vanprivredu 350, a za budzetsku podrsku oko 200 miliona koji bi trebalo da budu realizovani tokom ove godine. Navodeci da ce Srbija i Crna Gora na Donatorskoj konferenciji sinhronizovano nastupiti, Labus je rekao da se za Crnu Goru ocekuje oko 260 miliona dolara pomoci za investicije u infrastrukturi budzetsku podrsku i drugo. "Na Donatorskoj konferenciji bice upucena jasna poruka da je Jugoslaviji potreban novac, ali da je ona zemlja koja mora imati ekonomsku stabilnosti da bi bila odrzana politicka stabilnost u regionu", rekao je Labus. Prema njegovom miljenju, na Donatorskoj konferenciji u Briselu nece biti politickog uslovljavanja, kao i razgovora o humanitarnim, komercijalnim i regionalnim projektima, jer bi u oktobru u Bukurestu trebalo da bude odrzana jos jedna Donatorska konferencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: