MINISTRI EU POZDRAVLJAJU ODRZAVANJE DONATORSKE KONFERENCIJE

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.06.2001.

19:31

Default images
Savet ministara Evropske unije pozdravio je u ponedeljak odrzavanje predstojece Donatorske konferencije za SRJ, uz ocenu da ce njen "uspeh doprineti daljem jacanju procesa demokratizacije i reformi koji je preduzela jugoslovenska vlada", a koji ce "jos vise pribliziti narod Jugoslavije evropskim integracijama, prenosi Sense. S tim u vezi pozdravljeno je subotnje usvajanje dekreta o saradnji sa Hagom "kao pozitivan korak ka punoj saradnji sa tim sudom". Komesar Evropske komisije za spoljne poslove Kris Paten je novinarima rekao da se Komisija, kao koorganizator skupa uz Svetsku banku, "zeli najveci moguci uspeh konferencije, jer smatra da je vlada SRJ na kriticnoj finansijskoj raskrsnici." "Zelimo da se Beograd drzi datih obecanja, a nadamo se da ce i drugi donatori biti velikodusni kao sto ce to biti Evropska komisija." Upitan da li ce se americki donatori uzdrzati od ucesca na konferenciji, Paten je izrazio nadu "da ce SAD doci u Brisel" 29. juna. "Sto Beograd bude vise ispunjavao te obaveze, donatori ce biti izdasniji", zakljucio je Paten. Kako je za agenciju Sense rekao visoki evropski zvanicknik "konkretno izrucenje Slobodana Milosevica Hagu, do petka 29. juna, u Luksemburgu nije pominjano kao uslov za odrzavanje konferencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: