¨NADAMO SE RESENJU PITANJA DVOJNOG DRZAVLJANSTVA¨

Izvor: B92

Petak, 22.06.2001.

15:36

Default images
Pozdravljajuci donosenje ¨statusnog zakona¨ o Madjarima u susednim drzavama kojeg je usvojio madjarski parlament, predsednik Demokratske stranke vojvodjanskih Madjara Andras Agoston izjavio je na tribini u Beceju da se ¨nada da ce se, do ulaska Madjarske u Evropsku uniju, i pitanje dvojnog drzavljanstva Madjara koji zive u Jugoslaviji biti reseno¨, pise ¨Madjar so¨, javlja B92. Kako pise ovaj list, agencija MTI iz Bratislave konstatuje da ocena slovackog ministra inostranih poslova Eduarda Kukana da ¨prihvatanje madjarskog statusnog zakona nece poremetiti dobre odnose dve zemlje¨, ukazuje na to da se ¨izgleda Bratislava odlucila za umereniji pristup¨. U informaciji madjarske agnecije MTI, koju prenosi ¨Madjar so¨, navodi se da je ¨po nepotvrdjenim informacijama dopisnika te agencije iz Bratislave, zamislivo da je umereniji slovacki stav prema statusnom zakonu o prekogranicnim Madjarima moguce dovesti u vezu sa time da je Eduard Kukan u Bratislavi razgovarao sa Rasimom Ljajicem, jugoslovenskim ministrom za manjinska prava¨.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: