DOS VECERAS O KONKRETIZACIJI SARADNJE SA HAGOM

Izvor: B92

Četvrtak, 21.06.2001.

18:56

Default images
Predsednik Veca gradjana Savezne skupstine i vodja pregovaracke delegacije DOS Dragoljub Micunovic je rekao da ce Predsednistvo DOS veceras u 21 sat odrzati sastanak u Palati Federacije kako bi pronasli model za konkretizaciju saradnje sa Haskim tribunalom. Obrazlazuci neuspeh danasnjeg sastanka, Micunovic je rekao da DOS i SNP “ocigledno nemaju zajednicko razumevanje posledica neusvajanja zakona o Haskom sudu”.

“Svaki pokusaj izvrdavanja saradnje sa medjunarodnom zajednicom, vodi nas ponovo blokadi i otezavanju komunikacije, privredne i svake druge, sto znaci i nase dalje ekonomsko propadanje. Zbog toga je to prvorazredni zadatak, ne treba nam drzava u kojoj su svi gradjani nesrecni i nesigurni. Zbog toga smo bili spremni za jedan zakon koji ce omoguciti da nemamo vise pritisaka, da mozemo normalno da komuniciramo sa svetom. Ispod toga ne mozemo da idemo. Mi smo gradjanima obecali reforme, bolji zivot, probijanje blokade, odsustvo izolacije, vezu sa svetom i da zivimo kao ostali svet. To obecanje DOS ne sme da izneveri, i mi cemo u tom pogledu nastaviti da trazimo puteve i naci cemo puteve za punu saradnju sa medjunarodnom zajednicom”, rekao je Micunovic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: