BULATOVIC: POKUSAJ DA SE PROMENI STAV SNP

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2001.

22:51

Default images
Uoci sednice Savezne Skupstine, na kojoj treba da bude razmatran sporni Predlog zakona o saradnji s Haskim tribunalom, predsednik SNP Predrag Bulatovic najavio je da bi drzavnu krizu, ukoliko zbog odbijanja te stranke da glasa za postojeci nacrt DOS dovede u pitanje federalnu zajednicu, trebalo resiti odrzavanjem referenduma u Crnoj Gori, a ako treba i u Srbiji. On je za B92 precizirao da "misli da SRJ nije ugrozena nesaglasnoscu SNP i DOS". "Ali ako se forsira pitanje opstanka SRJ, ja sam skloniji da odgovor trazimo odgovor na pitanje kako da izadjemo iz drzavne krize, ako ona uopste bude prisutna. Trebalo bi zavrsiti rad na Platformi o preuredjenju Federacije i ponuditi vidjenje koje bi moglo da ide na referendum u Crnoj Gori, a po potrebi i u Srbiji. najbolje bi bilo da se kriza na saveznom nivou prevazidje dogovorom DOS i SNP, bez stabilizacije Savezne vlade", rekao je Bulatovic.

Predsednik SNP Predrag Bulatovic smatra da najavljeno povlacenje jugoslovenskog zakona o saradnji sa Haskim tribunalom iz skupstinske procedure znaci odlaganje donosenja zakona na odredjeno vrijeme i "pokusaj da se promijeni stav SNP, sto je veoma tesko". Bulatovic je rekao da se "situacija promijenila", ali da je SNP i dalje otvoren za pronalazenje kompromisnog resenja zakonske varijante koja moze proci u jugoslovenskoj Skupstini, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: