Strankama više novca od planiranog

Stranke iz budžeta dobile više novca nego što je predviđeno budžetom, potvrdio ministar finansija.

Izvor: B92

Petak, 12.10.2007.

16:47

Default images

Ministarstvo finansija je utvrdilo da su političke stranke u 2006. dobile iz državnog budžeta 62,7 miliona dinara više nego što je predviđeno, zbog sistemskog problema. Nadležni ministar Mirko Cvetković je rekao da za devet meseci ove godine suficit budžeta Srbije iznosi 37 milijardi dinara.

Pošto je organizacija Transparentnost Srbija objavila da su političke stranke 2006. dobile više novca iz budžeta nego što je bilo predviđeno, Ministarstvo finansija je to potvrdilo.

Međutim, ministar kaže da je do toga došlo zbog sistemskog problema i da će zato biti izmenjen Zakon o budžetskom sistemu. Iako su stranke i ove godine iz budžeta dobile tri miliona dinara više, ministar kaže da je to malo novca i da nema stav o tome da li stranke treba da vrate višak novca koji su dobile prošle i ove godine.

"Nemam stav o tome da li stranke treba da vrate novac, budžet je probijen 2006, a ove godine samo za minornu sumu koju bi mi njima trebalo da vratimo. Mi ćemo otkloniti sistemsku grešku", kaže on.

Prihodi budžeta u 2007. bili su 422 milijarde, a rashodi 385 milijardi. Cvetković kaže da je budžet u suficitu i kada se izuzmu prihodi od treće licence mobilne telefonije.

Ministar smatra da su plate budžetskih korisnika visoke i da imaju veliki uticaj na potrošnju i inflaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: